De la societat del coneixement a la societat de la Ignorància

“Ha aparecido una njdbrey130712ueva categoria en la clasificación
topològica de la comunicación humana, la de todos con todos, asociada a una compleja forma de red. Se trata de un hecho que constituye una verdadera revolución, comparable a la apreciación del habla, la escritura o la imprenta, y realmente està transformando el mundo que nos rodea[1]”.

La nova societat de la informació sorgida arran de les noves tecnologies aplicades a internet ha creat la utopia d’una societat del coneixement. La comoditat i facilitat que permet a l’internauta accedir a grans quantitats d’informació que està disponible a la web, hauria de facilitat el seu grau de coneixement i convertir-lo en un autèntic savi. La velocitat com a nou Déu de la societat del informació fa que es produeixi i transmeti informació a una velocitat que no permeti processar-la adequadament. Això provoca que, en comptes de veure el món en conjunt, de manera clara i lúcida, acabem veient-ne només el caos i desordre que (aparentment) el constitueix. És també l’augment en termes de fragmentació de la informació la que impedeix veure el món com un tot.

El coneixement hi és i a l’abast de tothom, però l’individu com a entitat independent es torna cada vegada més ignorant, desconeixedor o inculte. Que l’home domini la tecnologia i no la tecnologia a l’home. Tot i que també és cert que la tecnologia és el que l’home ha fet amb ella.

[1] Brey, Antoni

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s